Wonen aan de Costa Blanca

Een huis aan de kust of in de bergen

De Costa Blanca staat vooral bekend om de mooie natuur (strand, bergen, valleien, wijnvelden), de pittoreske dorpjes en moderne steden. Je vindt hier alles: van ongerepte natuur tot hippe strandtenten.

De Costa Blanca ligt in het zuidoosten van Spanje tussen, Denia en Pilar de la Horadada. De kust is maar liefst 244 kilometer lang, met meer dan 70 stranden. De Costa Blanca Noord wordt gekenmerkt door bergen, met prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. De Costa Blanca Zuid is aanzienlijk vlakker en wordt gekenmerkt door verscheidene zoutmeren.

 

Waarom wonen aan de Costa Blanca?

Een tweede huis aan de Costa Blanca is niet alleen een verstandige investering met het oog op het rendement. Vanuit je vakantiehuis ben je dicht bij het strand, de bergen of midden in de natuur, met de vele fruitbomen en prachtige kleuren het hele jaar door. Ben je sportief? Er is genoeg te doen. Denk aan zeilen, fietsen, wandelen en golfen.

Daarnaast is Costa Blanca is goed bereikbaar. Na 2,5 uur vliegen land je op Alicante of Valencia. Zo sta je snel én tegen scherpe tarieven voor de deur van je (tweede) woning in Spanje!

 

De gezondste streek ter wereld

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de Costa Blanca uitgeroepen tot het gezondste gebied in Europa. Mede dankzij de 300 dagen zon per jaar én het bijzonder aangename klimaat.

Spanje scoort overigens per definitie goed in de lijst van Bloomberg Healthiest Country Index. De levensverwachting is maar liefst 86 jaar in Spanje. Dit heeft vooral te maken met het gezonde eten, het aangename klimaat ‘
en de goede gezondheidszorg.

Culinair veelzijdig

Koop je verse vis direct bij de visafslag en geniet van de lokaal geproduceerde wijn. Tegenwoordig wordt naast de bekende dessertwijn ook veel rosé en rode wijn geproduceerd. Culinair is alles mogelijk: van eten in een tapasbar tot tafelen in een exclusief sterrenrestaurant. Ook daarom wil je wonen aan de Costa Blanca!

Wij delen regelmatig tips voor restaurants. Volg ons op Facebook, LinkedIn of Instagram om deze tips niet te missen!

Wil jij ook wonen aan de Costa Blanca?

CostaFuturo regelt alles rond de aankoop van jouw woning aan de Costa Blanca: zonder gedoe of kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie, of bekijk onze diensten.