Waarom Costa Blanca voor je tweede huis?

Je huis aan de kust of in de bergen

Costa Blanca staat vooral bekend om de mooie natuur (strand, bergen, valleien, wijnvelden), de pittoreske dorpjes en de steden. Je vindt hier alles, van ongerepte natuur tot hippe strandtenten.

Costa Blanca ligt in het zuidoosten van Spanje tussen Denia en Pilar de la Horadada. De kust is maar liefst 244 kilometer lang met meer dan 70 stranden. Het noorden van Costa Blanca wordt gekenmerkt door bergen, met prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. Het zuidelijke deel is aanzienlijk vlakker en wordt gekenmerkt door verscheidene zoutmeren.

Costa Blanca

Een tweede huis aan de Costa Blanca is niet alleen een verstandige investering met het oog op het rendement. Vanuit je vakantiehuis ben je dicht bij het strand, de bergen of midden in de natuur, met de vele fruitbomen en prachtige kleuren het hele jaar door. Ben je sportief? Er is genoeg te doen. Denk aan zeilen, fietsen, wandelen en golfen.

Costa Blanca is goed bereikbaar. Na 2,5 uur vliegen land je op Alicante of Valencia. Zo sta je snel én tegen scherpe tarieven voor de deur van je tweede woning in Spanje!

Culinair veelzijdig

Koop je verse vis direct bij de visafslag en geniet van de lokaal geproduceerde wijn. Tegenwoordig wordt naast de bekende dessertwijn ook veel rosé en rode wijn geproduceerd. Culinair is alles mogelijk, van eten in een tapasbar tot tafelen in een exclusief sterrenrestaurant.

De gezondste streek ter wereld

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de Costa Blanca uitgeroepen tot het gezondste gebied in Europa, mede dankzij de 300 dagen zon per jaar en het bijzonder aangename klimaat. Spanje scoort overigens per definitie goed in de lijst van Bloomberg Healthiest Country Index. De levensverwachting is maar liefst 86 jaar in Spanje, wat vooral te maken heeft met het gezonde eten, het aangename klimaat en de goede gezondheidszorg. Ook daarom kies je voor een tweede huis in Costa Blanca.

Wil jij ook een tweede huis in Spanje? Bel me vandaag nog op  +316-50841050 of mail direct naar simone@costafuturo.nl voor meer informatie.