De voordelen van nieuwbouw in Spanje

Remote werken in Spanje: alles wat je moet weten

Ga je op zoek naar een woning in Spanje? Dan zal je de vraag krijgen of je op zoek bent naar een nieuwbouwwoning of een bestaande woning. Veel mensen (waaronder wij) zijn erg gecharmeerd van authentieke Spaanse fincas, maar kiezen uiteindelijk voor nieuwbouw vanwege de vele voordelen. Om je wegwijs te maken hebben we de voordelen van nieuwbouw in Spanje op een rij gezet.

Eerste bewoner

Kies je voor een nieuwbouwwoning? Dan ben je (uiteraard) de eerste bewoner. Dit heeft meerdere voordelen. Zo weet je zeker dat de woning voorzien is van de juiste bouw- en energiecertificaten en dat er geen sprake is van achterstallig onderhoud. Daar komt bij dat woningen die nu gebouwd worden van betere kwaliteit zijn dan bijvoorbeeld 15 tot 20 jaar geleden. Er is veel veranderd in deze periode en dan met name op het gebied van duurzaamheid. Zo zal in een nieuwbouwwoning het energieverbruik doorgaans veel lager zijn dan in een bestaande woning. Een ander voordeel van de eerste bewoner zijn is dat je tijdens de bouw vaak zelf mag kiezen voor materialen en kleuren voor bijvoorbeeld de badkamers en de keuken.

Luxe voorzieningen

Veel nieuwbouwprojecten worden opgeleverd inclusief luxe (gemeenschappelijke) voorzieningen. Hierbij kun je denken aan: een overdekte parkeergarage, zwembaden, sauna’s, fitness- en yogaruimtes, tennis- en padelbanen en soms zelfs een bioscoop. Bij bestaande woningen en appartementen zijn dit soort voorzieningen een stuk minder gebruikelijk.

Hoog rendement

Het derde voordeel van nieuwbouw in Spanje is het rendement. Spanje is nog altijd erg in trek bij buitenlandse huizenkopers en deze interesse zal naar verwachting alleen maar toenemen. Door de grote vraag stijgt de waarde van nieuwbouwwoningen snel. Tijdens de bouwfase alleen al kan de stijging tussen de 10 en 30 procent liggen. Met het oog op verkoop in de toekomst is een nieuwbouwwoning de beste keuze.

Lagere kosten

Naast dat een nieuwbouwwoning je meer rendement oplevert heb je gemiddeld ook lagere kosten. Zo betaal je vaak minder onderhoudskosten omdat alles nieuw is én nieuwbouw is energiezuiniger. Daarbij krijg je 1 jaar garantie op een nieuwbouwwoning met betrekking tot materiaal en gebreken. Ook zijn projectontwikkelaars verplicht om een garantie van 10 jaar te geven op de constructie van de woning.

Geschikt voor verhuur

Het laatste voordeel is dat nieuwbouw in Spanje zeer geschikt is voor verhuur. Koop je een nieuwbouwwoning en is de aanvraag van de verhuurlicentie goedgekeurd? Dan is de woning bij oplevering gelijk klaar voor verhuur. De winstmarges zijn met name tijdens de zomer extreem hoog. Dit komt onder andere door de luxe voorzieningen van nieuwbouwwoningen. Het verhuren van je nieuwbouwwoning is de ideale manier om een passief inkomen te genereren.

Nieuwbouw aan de Costa Blanca

Hebben we je kunnen overtuigen met de voordelen van nieuwbouw in Spanje? En ben je benieuwd naar het aanbod van nieuwbouwprojecten aan de Costa Blanca? Wij helpen je graag bij de zoektocht naar jouw perfecte nieuwbouwwoning én (indien gewenst) bij de verhuur.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *