Een Nederlandse makelaar in Spanje: zo werkt het

Er gelden in Spanje andere spelregels bij het kopen van huizen. Het is daarom aan te raden om op zoek te gaan naar een betrouwbare (Nederlandse) makelaar in Spanje. Iemand die kennis heeft van de vastgoedmarkt en die je helpt om jouw droomhuis te realiseren. In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn van een Nederlandse makelaar in Spanje í©n wat het verschil is tussen de Nederlandse en de Spaanse vastgoedmarkt.

Ongereglementeerd beroep

Het beroep van makelaar is in Spanje niet beschermd. Dit betekent dat iedereen zich makelaar kan noemen. De vastgoedmarkt was tot 2000 nog wel gereglementeerd. Hierdoor moest je een opleiding volgen om makelaar te worden. Sinds 2000 hoeft dat niet meer. Wel zijn er erkende beroepsverenigingen zoals de API en GIPE. Kies je voor een lokale makelaar? Vraag dan vooraf na of hij of zij aangesloten is bij een beroepsvereniging. Een goede (Nederlandse) makelaar in Spanje kent het gebied, de markt en de procedures en heeft een lokaal netwerk.

Geen exclusiviteit

Er is in Spanje geen exclusiviteit van huizen. Hierdoor is het gebruikelijk dat meerdere makelaars dezelfde huizen aanbieden. Meerdere makelaars inschakelen betekent dus niet automatisch meer aanbod. Wij adviseren om met í©í©n betrouwbare Nederlandse of lokale makelaar in zee te gaan. Deze partij organiseert het hele zoekproces van begin tot eind, zonder dat het je iets extra’s kost.

Commissie

Een ander verschil tussen de Nederlandse en Spaanse vastgoedmarkt is dat de commissie betaald wordt door de verkopende partij. Veel partijen werken samen en delen de commissie onderling. Het voordeel voor jou als koper is dat je zelf niet bij hoeft te dragen aan deze commissie.

Communicatie

Kies je voor een lokale makelaar, maar heb je de Spaanse taal nog niet onder de knie? Dan kan de taalbarrií¨re een probleem zijn. De meeste makelaarskantoren hebben Engelssprekende medewerkers in dienst, maar dat is niet altijd het geval. Daarbij kan het zijn dat je zelf niet alle Engelstalige vastgoedtermen kent. Om miscommunicatie te voorkomen kan je ervoor kiezen een Nederlandse makelaar in te schakelen.

Nederlandse (aankoop)makelaar in Spanje

Het kopen van een huis in Spanje is niet zomaar iets. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat je wilt dat dit proces soepel verloopt en je niet voor verrassingen komt te staan. CostaFuturo is een Nederlandse aankoopmakelaar aan de Costa Blanca, met een kantoor in Spanje í©n in Nederland. We geven je inzicht in investeringen en rendement over de woningmarkt in Spanje. Daarbij weten we welke financieringsmogelijkheden er zijn en brengen we je in contact met betrouwbare partners in ons eigen netwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.