Huis kopen in Valencia

Valencia: de stad van paella en Las Fallas

In onze ogen heeft Valencia het allemaal: een rijke historie, betaalbare huizen, meer dan 300 dagen zon per jaar, prachtige stranden én natuurlijk heerlijk eten. De stad staat daarnaast ook bekend om Las Fallas: het meest bekende feest van Spanje en het grootste straatfeest van Europa. En zo zijn er nog veel meer redenen om een huis te kopen in Valencia!

 

Waarom een huis kopen in Valencia?

N

Je vindt in Valencia vele historische gebouwen, maar óók moderne architectuur enhippe kosmopolitische wijken.

N

Valencia heeft een mediterraanklimaat. Hierdoor heb je warme en soms hete zomers en milde winters Gedurende het jaar valt er maar een beetje regen inValencia.

N

Valencia ligt aan de kust en heeft prachtige zandstranden.

N

Valencia is een fietsvriendelijke stad. De stad is niet al te groot, er komen steeds meer fietspaden en daarbij is er bijna geen hoogteverschil (dus ook geen zere kuiten).

N

Valencia is vanwege de internationale luchthaven goed bereikbaar. Daarnaast reis je met de trein gemakkelijk naar andere grote steden in het land óf pak je de veerboot naar Ibiza of Mallorca.

Wij delen regelmatig tips voor to do’s in Valencia. Volg ons op Facebook, LinkedIn of Instagram om deze tips niet te missen!

Beste stad voor expats in Spanje

Valencia werd in 2020 uitgeroepen als beste expat stad ter wereld in de Expat City Ranking. Waar de stad het hoogst op scoort zijn de betaalbaarheid van huisvesting en kosten van levensonderhoud, de goede gezondheidszorg, het prachtige klimaat en de vele activiteiten die je in je vrije tijd kan ondernemen. Daarnaast is Valencia een makkelijke stad om je in te vestigen en te wennen aan de lokale cultuur (zoals het eten van heerlijke paella).

Met deze hoge scores is het dan ook niet gek dat ongeveer 13% van de inwoners in Valencia internationaal is.

Een goede investering

Valencia wordt steeds populairder onder vastgoedinvesteerders. Het is de op twee na grootste stad van Spanje en de vastgoedprijzen liggen een stuk lager dan in Barcelona en Madrid. Zo kunnen vergelijkbare woningen tussen de 30-60% goedkoper zijn per m2.

Ook de huuropbrengsten zijn een goede reden om een huis te kopen in Valencia. De stad wordt steeds bekender en populairder bij toeristen en digital nomads. Zo was de rentabiliteit in de regio Valencia 7,1% in 2021. De stijging van de rentabiliteit is een trend die zich jaar na jaar herhaalt, met uitzondering van 2021.

Wil je een huis kopen in Valencia?

CostaFuturo regelt alles rond de aankoop van jouw huis in Valencia: zonder gedoe of kosten. Neem contact met ons op voor meer informatie.