5 redenen om te emigreren naar Spanje vanuit Nederland

In onze ogen is er geen land dat de schoonheid en diversiteit van Europa beter weergeeft dan Spanje. Fantastisch weer, geweldige gastronomie en vriendelijke mensen. Voor velen is Spanje een paradijs. Iedereen die ooit tijd door heeft gebracht in Spanje weet dan ook hoe moeilijk het is om te vertrekken. Gelukkig is hier een oplossing voor: emigreren! Heb je een eigen huis in Spanje? Dan hoef je je voortaan nooit meer zorgen te maken over wanneer je weer de mogelijkheid hebt om terug te komen. Hieronder vind je 5 redenen waarom je wil emigreren naar Spanje vanuit Nederland.

1. Het gunstige klimaat

Het is misschien wat clichí©, maar de meest overtuigende reden om naar Spanje te emigreren vanuit Nederland is toch wel het klimaat. De zon schijnt hier het hele jaar door, zelfs in de winter! In de zomer is het grootste deel van Spanje heet, zonnig en droog. In de lente en herfst is het wat koeler, maar stap je de meeste dagen alsnog in je t-shirt de deur uit.

2. Populairste land onder expats

De Expat City Ranking top 10 van 2020 werd gedomineerd door Spaanse bestemmingen. Valencia bovenaan, Alicante op nummer twee, en ook Malaga en Madrid stonden in de top tien. Deze steden scoorden voornamelijk zo hoog vanwege de levenskwaliteit, de gezondheidszorg, de temperaturen en het goedkoop wonen. Er zijn dan ook steeds meer expats die naar het land emigreren.

3. Gezondste land ter wereld

Spanje stond in 2020 aan de top van Bloomberg’s Global Health Index! De Bloomberg Global Health Index rangschikt 169 landen naar levensverwachting en gezondheid. Hierbij wordt onder andere gekeken naar gezondheidsrisico’s zoals roken, eetgedrag en toegang tot gezondheidszorg. Waarom Spanje zo hoog scoort? Onder andere vanwege de hoge levensverwachting (83,5 jaar in 2020), het hoogste percentage wandelaars í©n het mediterrane dieet.

4. Het mediterrane dieet

We noemden het hierboven al even kort, maar een goede reden om naar Spanje te emigreren is het mediterrane dieet. Het mediterrane dieet (ook wel dieta mediterrí¡nea) zit boordevol gezonde vetten, groenten en peulvruchten. Tegelijkertijd bevat het weinig bewerkte voeding of rood vlees. Het dieet helpt je gezond ouder worden, en wie wil dat nou niet?

5. UNESCO Werelderfgoed vermeldingen

Wist je dat Spanje maar liefst 48 UNESCO Werelderfgoed vermeldingen heeft? Op China en Italië na zijn dat de meeste UNESCO Werelderfgoed vermeldingen ter wereld. Als je erover nadenkt is het ook niet zo gek dat Spanje zo hoog scoort. Spanje heeft in zijn lange geschiedenis ontelbaar veel culturen gekend, die overal hun invloeden hebben achtergelaten. Dit heeft Spanje tot een cultureel paradijs gemaakt. Waar je in Spanje ook heen besluit te emigreren vanuit Nederland, met 48 UNESCO-werelderfgoedlocaties zit er altijd í©í©n bij jou in de buurt.

Meer weten over emigreren naar Spanje vanuit Nederland?

Het was lastig om een selectie te maken, want er zijn nog talloze andere redenen om naar Spanje te emigreren vanuit Nederland. Maar we hopen dat we met dit artikel een goed beeld hebben kunnen geven van de voordelen van het wonen in Spanje.

Zie jij jezelf al zitten onder de Spaanse zon met een drankje in de hand, of met je laptop voor je op tafel met uitzicht op zee? Wij helpen je graag bij de zoektocht naar jouw droomhuis aan de Costa Blanca. Neem contact met ons op voor meer informatie.