Costa Blanca Noord: alles wat je moet weten

Costa Blanca Noord: alles wat je moet weten

Alicante, de hoofdstad van de gelijknamige provincie Alicante, verdeelt de Costa Blanca in twee delen: de Costa Blanca Noord en de Costa Blanca Zuid. De regio’s verschillen behoorlijk van elkaar en bieden beiden iets unieks. In deze blog gaan we dieper in op wat de Costa Blanca Noord te bieden heeft.

Wonen aan de Costa Blanca Noord

De Costa Blanca Noord is de perfecte locatie om met het gezin een vakantiehuis te kopen. Door het bergachtige landschap is er een kleiner aanbod aan grond waarop gebouwd kan worden. Hierdoor liggen de prijzen van huizen hoger dan aan de Costa Blanca Zuid. Toch heeft het bergachtige langschap ook voordelen. Zo zijn er veel villa’s en appartementen met uitzicht over de regio en op zee.

Natuurlijke landschappen

Het noorden staat bekend om de hoeveelheid nationale parken, valleien en berglandschappen. Zo ligt tussen Dénia en Jávea het Montgó natuurpark: een groene oase aan zee. Je vindt hier meer dan 650 verschillende soorten planten en meer dan 150 verschillende gewervelde dieren, waaronder een aantal bedreigde diersoorten. Ook het Peñon de Ifach natuurpark mag niet in dit lijstje ontbreken. De rots van Calpe, die 332 meter boven het water uitsteekt, wordt ook wel gezien als het symbool van de Costa Blanca. Ben je op zoek naar rivieren, grotten en watervallen? Ook dan zit je in goed aan de Costa Blanca Noord. Het natuurpark van Sierra de Mariola ligt op het randje van de provincies Valencia en Alicante en is ruim 17.000 hectare groot.

Klimaat

Door het bergachtige landschap is het noorden in de winter vaak koeler dan in het zuiden. Gelukkig zorgen de omliggende bergketens voor bescherming tegen fronten van slecht weer. Je hoeft je dan ook niet af te laten schrikken. Ook aan de Costa Blanca Noord geniet je in de winter volop van de zon.

Steden aan de Costa Blanca Noord

De regio staat niet alleen bekend om zijn natuurparken, maar ook om zijn historische en moderne steden. De hoofdstad van de Costa Blanca Noord is Benidorm en wordt vanwege de vele wolkenkrabbers ook wel “het New York van de Middellandse Zee” genoemd. Andere belangrijke steden die je hier vindt zijn: Denia, Jávea, Moraira, Benissa, Calpe, Altea, Finestrat en Villajoyosa.

Bereikbaarheid

De Costa Blanca Noord bereik je eenvoudig via de luchthaven van Valencia of Alicante. Daarbij heeft het noorden nog een ander voordeel: vanaf Dénia ben je, afhankelijk van welke veerboot je neemt, in een paar uur op Ibiza of Formentera. Ideaal als je er een keer een dag of weekend tussenuit wil!

Meer weten over het aanbod aan de Costa Blanca Noord?

Ben je op zoek naar een woning, omgeven door prachtige natuurlijke landschappen, pittoreske dorpjes en moderne steden? Dan is de Costa Blanca Noord zeker iets voor jou! Neem contact met ons op en we helpen jou bij de zoektocht naar je droomhuis.

Share This