De 3 meest avontuurlijke wandelroutes van de Costa Blanca

Veel mensen denken bij de Costa Blanca aan mooie stranden, schilderachtige dorpjes en grote moderne steden. Maar wist je dat de Costa Blanca ook een andere kant heeft? Zo vind je hier ook bergen, valleien, waterbronnen en watervallen. Ben je sportief en hou je wel van een uitdaging? We hebben de 3 meest avontuurlijke wandelroutes aan de Costa Blanca voor je uitgezocht.

1. PR-CV 7 Sierra de Bernia

De wandelroute rond de bergketen Sierra de Bernia is misschien wel onze favoriete wandelroute aan de Costa Blanca. De natuurlijke tunnel El Forat, de overblijfselen van het Fort van Bernia en het panoramische uitzicht maken dat dit een wandelroute is die je niet mag missen. Wel is de route hierdoor erg populair. Zorg dan ook dat je zo vroeg mogelijk gaat, zodat je de drukte voor bent.

We raden aan om vanaf het startpunt (Les Cases de Bèrnia) de route met de klok mee te beginnen. Je krijgt dan al snel een pittige klim naar de tunnel, gaat vervolgens een tijd op en neer, en sluit uiteindelijk af met een makkelijke afdaling. Ben je een ervaren wandelaar? Dan kan je er zelfs voor kiezen om de berg Bernia te beklimmen.

 • Niveau: Gemiddeld
 • Lengte: ± 9 km
 • Wandeltijd: ± 3,5 uur
 • Start en einde: Les Cases de Bernia
sierra de bernia wandelroute costa blanca

2. PR-CV 147 Barranco del Infierno

De Barranco del Infierno is een smalle en diepe ravijn, gevormd door de rivier de Girona. De cirkelvormige route rond het ravijn (de PR-CV 147) staat bekend om de meer dan 6.000 stenen treden. Maar laat je hier vooral niet door afschrikken. Ondanks dat de route een fysieke uitdaging kan zijn, zijn de fenomenale uitzichten tijdens de wandeling het dubbel en dwars waard.

De route is goed begaanbaar, maar heeft op sommige plekken behoorlijk wat losliggende stenen. Ook zijn er een aantal steile afdalingen en beklimmingen. Dit maakt het dan ook tot één van de meest avontuurlijke wandelroutes aan de Costa Blanca. Zorg ervoor dat je goede schoenen draagt als je aan deze wandelroute begint. Ook is het, vanwege de duur van de wandeling, belangrijk dat je voldoende eten en drinken meeneemt.

 • Niveau: Gemiddeld
 • Lengte: ± 14 km
 • Wandeltijd: ± 7 uur
 • Start en einde: Het dorpje Fleix in de La Vall De Laguar
barranco del infierno wandelroute costa blanca

3. Puig Campana

Gaat het om de meest avontuurlijke wandelroute aan de Costa Blanca? Dan staat de legendarische berg Puig Campana toch wel bovenaan. Deze berg is met zijn 1.408 meter de op een na hoogste berg in Alicante. Je hebt twee keuzes: een route die de berg beklimt of een route die eromheen gaat. Kies je ervoor om de Puig Campana te beklimmen? Dan is de meest beruchte route op de Puig Campana de “Verticale Kilometer”.

De “Verticale Kilometer” naar de top is zwaar en uitdagend, onder andere door steile en rotsachtige paden. Daarom is het ook bij deze klim zeer belangrijk om goede schoenen te dragen en voldoende eten en drinken mee te nemen.

Heb je de Puig Campana beklommen, maar kan je er niet genoeg van krijgen? Dan kan je de Puig Campana ook trotseren per fiets. Hierover lees je meer in onze blog over fietsen aan de Costa Blanca.

 • Niveau: Moeilijk
 • Lengte: ± 8 km
 • Wandeltijd: ± 3,5 uur
 • Start en einde: Font de Moli in Finestrat
puig campana wandelroute costa blanca

Op zoek naar meer avontuurlijke wandelroutes aan de Costa Blanca?

Naast de 3 uitgelichte wandelroutes is er nog een hele waslijst aan andere (avontuurlijke) wandelroutes aan de Costa Blanca. Ben je benieuwd welke wandelroutes je nog meer niet mag missen? Of wil je graag dichterbij de bergen wonen en zoek je een huis aan de Costa Blanca? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.